Hoe moet je vingeren

Hoe moet je vingeren en wat zijn de beste technieken?

Veel meiden en vrouwen die nog nooit gevingerd hebben vinden het lastig om te bepalen hoe moet je vingeren? Op deze vraag is geen juist antwoord te geven. Iedere meid en vrouw vind het namelijk op een andere manier lekker. We kunnen wel in het algemeen uitleggen wat er met vingeren bedoelt word en eventueel wat tips meegeven die bij de meeste vrouwen in de smaak vallen.

Met het woord vingeren word eigenlijk het masturberen van een vrouw bedoelt. Tijdens het vingeren is het de bedoeling dat jij of je partner met een vinger over je clitoris streelt. Maar wat is nu precies je clitoris? De clitoris is het roze bolletje dat je kan zien als je je benen spreid. Het is maar een paar millimeter groot als je er naar kijkt in de spiegel maar binnen in je lichaam is er nog een deel dat je niet kan zien.

De lengte is in totaal ongeveer 10 cm. De clitoris die jij ziet heeft enorm veel zenuwen waardoor elke aanraking gevoelt word en als een lekkere stimulans aanvoelt. Zoals een man een erectie krijgt kan de clitoris van een vrouw ook reageren op opwinding. De clitoris zal namelijk opzwellen en beter zichtbaar worden bij opwinding. Wanneer je de clitoris betast kan dit zorgen voor een orgasme.

Hoe moet je vingeren?

Soms kan het ook lekker zijn om de vinger in de vagina te laten glijden als afwisseling van de strelingen op de clitoris. In de meeste gevallen kan de vrouw niet enkel klaar komen door enkel vaginaal een vinger in de vagina te steken. Voor een orgasme dient in de meeste gevallen echt de clitoris gestimuleerd te worden. Het stimuleren van de clitoris kan op verschillende manieren.

Je kan in verschillende standjes gaan liggen waarbij je steeds op een andere manier je clitoris kan aanraken. In de meeste gevallen vinden vrouwen het fijn om gebruik te maken van een glijmiddel tijdens het vingeren. Dit komt omdat het dan extra over de clitoris glijd en dit voor een soepelere en lekkerdere stimulans aanvoelt.

Voordat je gaat vingeren is het vaak fijn om eerst je schaamhaar te scheren. Dit is enkel een voorkeur en het hoeft niet perse. Soms zitten de haartjes in de weg en dat kan zorgen voor een vervelend gevoel. Hoe jij jezelf het beste kan vingeren is een ontdekkingstocht die alleen jij kan bewandelen. Dit kan je niet zomaar leren op het internet. Dit is iets dat je zelf moet voelen en ervaren. Wel kunnen wij wat technieken met je delen die het proberen waard zijn:

  • Ga met je vingers net naast je clitoris strelen. Dit kan een fijn gevoel geven en het is de perfect manier om lekker op te warmen. Direct je vinger op de clitoris leggen word vaak niet als heel erg prettig ervaren.
  • Neem 1 vinger en ga ermee op en neer over je clitoris heen, je zult voelen dat je vagina vochtig word en dat je dit vocht goed kan gebruiken tijdens het stimuleren van je clitoris. Dit geeft een extra fijn gevoel tijdens het wrijven over je clitoris. Je kunt zelf kiezen of je lange wrijvingen doet of korte wrijvingen
  • Je kan ook met je vinger van links naar rechts gaan. Je moet dan wel met je vinger over je clitoris gaan en niet erlangs. Als je een erg gevoelige clitoris hebt is het slim om niet direct over de clitoris te strelen maar net een beetje erlangs of eromheen.
  • Probeer een beetje te variëren met hoe hard je duwt, de snelheid, je aantal vingers en of je wel of geen glijmiddel wilt gebruiken.

Deze tips kan je gebruiken om te kijken wat je zelf aangenaam vind tijdens het stimuleren van je clitoris. Nogmaals willen we benadrukken dat het een ontdekkingstocht is waarbij alleen jij kan bepalen wat voor jou fijn aanvoelt.

De G Spot

Wanneer je er achter bent gekomen hoe je het liefste jezelf clitoraal bevredigd kunnen we verder gaan naar de G-spot. De G-spot zitten binnen in de vagina. Het is een vertakking van de clitoris. Wanneer je een vinger in je vagina steekt en een beetje met je vinger rond voelt dan kan je soms een plekje voelen waarbij het een bijzonder aangenaam gevoel is om aangeraakt te worden met vingers.

De G Spot is buiten de clitoris om de enige manier hoe een vrouw kan klaar komen. Als je op zoek bent naar je G spot kan je et beste met twee vingers naar binnen gaan in je vagina. Wanneer je met je vingers trekkende bewegingen maakt dan voel je soms een intens gevoel en dan weet je dat je jouw G Spot gevonden hebt. Kan je hem niet vinden? Dat komt vaker voor en dat is niks om je voor te schamen. Hierbij een aantal tips hoe je de G Spot kan herkennen:

  • De G-spot zit ongeveer 3 tot 4 cm verwijderd van je vagina opening
  • Bij het aanraken van de G spot kan je het gevoel hebben dat je naar de wc moet om te plassen
  • De G-spot voelt aan als een geribbeld stukje vlees

Waarom mannen niet zo goed zijn in vingeren als vrouwen

Natuurlijk is het niet zo gek dat mannen niet zo goed zijn in het vingeren van een vrouw als de vrouw zelf. Jij voelt immers precies goed wanneer jij op de juiste plek zit en wanneer je net iets harder wilt of net wat zachter. Voor een man is het steeds maar gokken of die goed zit, of die sneller moet of juist langzamer. Ook al doen mannen oprecht hun best, is het toch altijd net wat beter als je het zelf doet.

Toch is het belangrijk om in een goede relatie je wensen kenbaar te maken. Soms is het een beetje moeilijk om te zeggen dat hij het niet goed doet maar uiteindelijk wilt hij ook niet voor niks moeite doen. Zou je het zelf leuk vinden als jij je partner probeert te verwennen en je doet het niet goed en niemand wat zegt? Nee toch, daarom vind een man het ook prettiger als je het met hem deelt.